Foto: wikipedia/ James Hoban

„Znamo za ragovore u Norveškoj. Kao što smo ranije govorili, SAD veruju da jedina stvar o kojoj treba da se pregovora sa Madurom jesu uslovi za njegov odlazak“, izjavila portparolka Stejt departmenta Morgan Ortagus.

Prema njenim rečima, pošto raniji napori za pregovore nisu uspeli jer su ih vlasti Venecuele iskoristile da dobiju na vremenu i podele opoziciju, SAD se nadaju da će razgovori u Oslu biti usredsređeni na odlazak Madura što treba da bude preduslov za nastavak razgovora.

Izvori bliski razgovorima u Oslu saopštili su ranije danas Frans presu da su u toku razgovori između dve strane u Norveškoj koja posreduje u pregovorima.

Za sada se ništa ne zna o toku dijaloga.

Predstavnici vlasti i opozicije u Venecueli bili su na pregovorima u Norveškoj ranije ovog meseca, ali do sada nije bilo poznato da li će njihov angažman biti nastavljen.

Inicijativa o posredovanju Norveške je usledila usred tenzija koje su kulminirale uličnim nasiljem kada je opozicija 30. aprila pozvala vojsku da se pobuni protiv socijalističkog predsednika Nikolasa Madura.

Povezani tekstovi