Veniti fer: Donald Tramp sahranio bivšu suprugu Ivanu Tramp na svom golf terenu zbog poreskih olakšica? 1Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ivana Tramp, nekadašnja supruga bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, sahranjena je 32 kilometra od njegovog golf terena u Nju Džersiju, a insajderski izvori američkog Veniti fera (Vanity Fair) navode kako je moguće da je Tramp sahranio Ivanu na svom golf terenu zbog poreskih olakšica.

Američki mediji pišu kako su, po zakonima savezne države Nju Džersi, zemljišta koja se koriste za sahrane oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, nasleđe i prihode, pa je to slučaj i sa imanjem Hakeston porodice Tramp, koje je samo 20 milja ili 32 kilometra, udaljeno od mesta na kojem je sahranjena Ivana Tramp.

Sociološkinja Univerziteta Dortmut Bruk Harington, inače autorka knjige o načinima na koji najbogatiji izbegavaju plaćanje poreza, rekla je da je bila skeptična oko glasina da je Tramp sahranio svoju bivšu suprugu zbog poreskih olakšica, ali da se, istražujući zakone Nju Džersija, uverila da oni to zaista omogućuju.

Zakoni ne određuju minimalan broj sahranjenih da bi se olakšice mogle primeniti, naglasila je Harington.

Ivana Tramp umrla je prošlog meseca posle pada niz stepenice, verovatno pošto se onesvestila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.