Zaev odao prizanje Tamari za veliki uspeh na Evroviziji 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Kako je saopšteno, Zaev je primio Tamaru i autorsku i scensku ekipu i zahvalio im se „u svoje ime,  ime Vlade i makedosnkih građana na ponosu koji su im priredili izvanrednim nastupom i ogromnim uspehom koj su postigli pemom ‘Ponosna’  (Proud)“.

Premijer Severne Makdonije je Tamari i autorskom i sccnskom timu koji je nastupio u Tel Avivu dodelio plaketu u znak priznanja za „istorijsko prvo mesto po glasanju stručnog žirija na najgledanijoj manifesticiji populane muzike u svetu – Evrosongu 2019“.

Njihov nastup u Izraelu je, kako je istakao Zaev, Severnu Makedoniju učinio glavnom temom evrovozijskog muzičkog šoua koji je gledalo 200 miliona gledalaca.

„Tamara i ceo autorski i scenski tim su se zahvalili na podršci i preneli snažne utiske i uzbudenje nastupom na Evrosongu 2019.  I istakli da je ogromna podrška koju su imali celo vreme, pre i za vreme finalne večeri, bila dodatna motivacija i ohrabrenje za besprekoran nastup i za veliki uspeh“, navodi se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.