Foto: EPA/ Antonio Bat

Obračun vatrenim oružjem između dve porodice dogodio se u neposrednoj blizini osnovne škole ispred koje su se danas okupili roditelji, prenosi portal Index.hr.

Tamo se tokom protesta pojavio i Bandić, koga su, navodi portal, u jednom trenutku napali besni roditelji učenika i stanovnici Vukomerca, a sve je bilo na ivici fizičkog obračuna.

Okupljeni su mu zviždali i vređali ga, a kad je odlazio bacali su mu razne predmete na automobil, uključujući i jaja, a navodno mu polomili staklo na službenom automobilu.

Misleći na jednu od romskih obitelji čija je kuća u blizini škole i ispred koje se pucalo, poručili su mu, uz uvrede, da ih je on doveo tamo.

Intervenisala je i policija, a neki okupljeni pretili su da će zapaliti kuću romskoj porodici koja je učestvovala u obračunu, javlja Index.hr.

Zagrebačka policija je nakon pucnjave u naselju Vukomerec privela 19 osoba zbog ugrožavanja života i imovine.

U pucnjavi je oštećena kuća i sedam automobila, dok dojava o povređenima nije bilo, saopštila je zagrebačka policija, kako je prenela ranije Hina.

Prema pisanju medija, s dve strane nišana našle su dve romske obitelji koje su se navodno obračunale zbog finansijskih razmirica.

Kuća oko koje se pucalo nalazi se nasuprot osnovne škole, što je izazvalo zabrinutost lokalnog stanovništva koje tvrdi da su sukobljene strane dan ranije međusobno pretile pištoljima.