Zaharaova: Švajcarska ne može biti mesto za dijalog sa Ukrajinom jer je izgubila neutralni status 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Švajcarska ne može biti mesto za dijalog sa Ukrajinom, jer je izgubila neutralni status.

Zaharova je na taj način komentarisala izjavu šefa švajcarske diplomatije Ignacija Kasisa da se u toj zemlji održavaju tajni pregovori Rusije i Ukrajine.

Kako je istakla, Švajcarska se pridružila nezakonitim, jednostranim antiruskim sankcijama Zapada, pa samim tim ne može da pretenduje na posredničku ulogu u kontekstu rešavanja ukrajinske krize, a podsetila je i na činjenicu da je ukrajinski lider Volodimir Zelenski ukazom zabranio da se pregovara sa Rusijom, prenosi Sputnjik.

Kasis je u četvrtak saopštio da su u toku pregovori o situaciji u Ukrajini, koji se vode u atmosferi „maksimalne diskrecije”.

Švajcarska se pridružila sankcijama EU protiv Rusije i do 25. novembra prošle godine zamrzla je rusku imovinu u vrednosti od sedam i po milijardi franaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari