Zaharova: Bilo bi naivno da Zapad ne očekuje vojno-tehničku reakciju sa naše strane 1Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

U uslovima totalnog hibridnog rata koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije i namere SAD i NATO da nam nanesu strateški poraz, bilo je naivno da se i dalje računa na potpuno odsustvo bilo kakvih vojno-tehničkih protivmera sa naše strane, izjavila je danas portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je rekla da su u Rusiji zbunjeni reakcijom nekih zapadnih zemalja na odluku o unapređenju saradnje sa Belorusijom u nuklearnoj oblasti, prenosi Sputnjik.

Dodala je da Moskva ima pravo da preduzme neophodne dodatne korake kako bi osigurala bezbednost Rusije i njenih saveznika i istakla da će se taj zadatak i dalje ispunjavati.

Ona je napomenula da su svi pozivi Rusije da Sjedinjene Američke Države iz inostranstva vrate svo svoje nuklearno oružje ignorisani ili odbijeni.

U duhu naših napora iz devedesetih godina da povučemo nuklearno oružje iz zemalja bivšeg SSSR na rusku teritoriju dosledno smo ukazivali na potrebu da i SAD vrate kući svoje nuklearno oružje iz inostranstva i da prestanu sa uključivanjem nenuklearnih zemalja u vežbe za njegove primene, ali je to ignorisano ili direktno odbačeno, kazala je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.