Zaharova: NATO se meša u odnose Rusije i Belorusije kako bi sprečio njihovu integraciju 1 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da efikasna saradnja Rusije i Belorusije nije deo NATO-ovih planova.

Ona je,reagujući na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga u kojoj je izrazio zabrinutostzbog saradnje Moskve i Minska, objavila na svom kanalu na Telegramu da se Zapad žestokoobračunava sa Belorusijom jer „normalna efikasna saradnja dve zemlje nije deo NATO-ovih planova“.

„Neprestano se meša u unutrašnje stvari jedne ili druge zemlje ili se istovremeno meša u poslove obe, samo da bi se sprečio prirodni tok uzajamno korisne integracije“, navela je Zaharova a prenosi TASS.

U komentaru na spremnost NATO-a da „zaštiti svaku članicu alijanse od pretnji koje predstavljaju Moskva i Minsk“ , Zaharova je šefu NATO-a poželela dobro zdravlje, napominjući da je to „direktno povezano sa prevazilaženjem starih fobija i oslobadjanjem od manije gonjenja“.

Ona je navela da je unutrašnji terorizam u Sjedinjenim Američkim Državama još jedan od problema koje NATO nije rešavao decenijama.

„To je ono što države članice moraju hitno da reše, a ne lažne pretnje“, ocenila je Zaharova.

Stoltenberg je u intervjuu za nemački list „Velt am Zontag“ izjavio da su članice NATOozbiljno zabrinute zbog bliske saradnje Moskve i Minska tokom proteklih meseci i dodao da Belorusija „postaje sve zavisnija“ od Rusije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.