Zelenski: Bliži se naš dan oslobođenja 1Foto: FoNet/AP

Ukrajinski predsednik je rekao da veruje da će Ukrajina ponovo videti mir uprkos ratu Rusije, na godišnjicu oslobođenja zemlje od nacističke okupacije tokom Drugog svetskog rata.

„Ruska država nije spremna da zaustavi rat. Oni sanjaju da zauzmu Ukrajinu i druge evropske zemlje. Oni još sanjaju da će sloboda Evrope nestati. Ali njihovi snovi se neće ostvariti. San o miru će se ostvariti“, rekao je on, prenosi CNN, „Baš kao što se to dogodilo pre 77 godina“, dodaje.

Zelenski, čije su izjave emitovane na javnim trgovima, upozorio je da će ono što se dešava u Ukrajini imati važne posledice po ostatak Evrope.

Pozvao je ljude da se sete 220 ukrajinske dece ubijene u ratu i da je „Evropa sposobna da stane na kraj tome produžetku”.

„Sada se u Ukrajini odlučuje o budućnosti našeg kontinenta. „Hoćemo li ne samo mi, već i naši susedi imati mir“, rekao je.

„Niko ne može reći koliko će još dana trajati ovaj rat. Ali verujem da se naš dan oslobođenja bliži”, zaključio je ukrajinski predsednik, piše Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.