Zvaničnici odbrane Sirije i Jordana razgovarali o bezbednosti granice 1Foto: EPA-EFE/STRINGER

Sirijski ministar odbrane sastao se sa načelnikom jordanske vojske u Amanu, nakon što su sirijske trupe zauzele nekoliko područja koja drže pobunjenici u blizini granice sa Jordanom, javili su danas državni mediji.

Sastanak jordanskog generala Jusufa Huneitija i sirijskog ministra odbrane generala Ali Ajouba doprineće „intenzivnijoj koordinaciji u oblasti granične bezbednosti u interesu dve bratske zemlje“, preneo je portal Hala Akhbar blizak jordanskoj vojci.

Nedavni napad sirijskih trupa na jugu zemlje najveći je otkako su vladine snage 2018. zauzele područja duž granice, uključujući ključni granični prelaz Nasib.

Poseta sirijskog generala usledila je skoro dve nedelje nakon velike vojne ofanzive sirijskih snaga i zauzimanja posljednjeg pobunjeničkog bastiona u južnoj Siriji, a nakon što je ovog meseca ponovno uspostavila kontrolu nad gradom Deraa.

Jordanska državna novinska agencija Petra, javila je da su Huneiti i Ajoub u nedelju razgovarali o graničnoj bezbednosti, situaciji na jugu Sirije, borbi protiv terorizma i suočavanju sa krijumčarenjem narkotika.

Jordan je bliski saveznik Zapada i dugo se smatrao ostrvom stabilnosti na Bliskom istoku i primio je više od 650.000 sirijskih izbeglica.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.