Andrija Mladenović: U toku su pregovori o uvođenju voza od Pančeva do Pančevačkog mosta 1Železnička stanica Pančevo Foto: Miroslav Dragojević

Direktor preduzeća „Beogradski metro i voz“ Andrija Mladenović rekao je danas da „Srbija voz“ pregovora sa vlastima u Pančevu o aktiviranju dve kompozicije koje bi prevozile građne od Pančeva do Pančevačkog mosta.

Mladenović je za RTS kazao da su gradjani Pančeva i ranije tražili da „BG voz“, koji ima liniju do Ovče saobraća i do Pančeva, ali da kako je kazao, na pančevačkoj strani postoji problem u finasiranju.

„To što gradjani žele da se voze BG vozom je potpuno u redu i mogu da kažem da je Beograd poslednjih godina ima više sastanaka, na nivou dva grada, i da smo pokušavali da rešimo taj problem“, kazao je on.

Rekao je da tu postoji problem u finasiranju „jer Beograd može da finasira prevoz putnika na svoj teritoriji, a Pančevo na svojoj“.

„Pančevo, moram da kažem nije imalo interes da na ovaj način finansira prevoz putnika kao što Beograd to radi i kroz ‘Bg voz'“, rekao je Mladenović i objasnio da je interes lokalne vlasti u Pančevu da za gradjane finasira autobuskog prevoznika na području tog grada.

Dodao je i da „nisu jednostavno mogli da pronadju rešenje da finasiraju rastojanje od Ovče do Pančeva“, te podsetio da su sada cene autobuske karate zaista poskupele.

„Ono što imamo kao informaciju je da je ‘Srbija voz’ s Pančevom ušao u pregovore da se dve kompozicije aktiviraju i da to bude jedna posebna linija koja će voziti putnike iz Pančeva do Pančevačkog mosta“, kazao je on.

Podsetio je da veliki broj građana Pančeva svakodnevno dolazi u Beograd, te ocenio da bi te dve kompozicje i Beogradjanima, po pitanju saobraćajnih gužvi mnogo olakšale život.

Stranka Zajedno koja podržava zahteve građana Pančeva o ponovnom uvodjenju redovne linije BG voza do Beograda, sa studentima iz Pančeva ranije danas Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predala je peticiju s tim zahtevom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari