Bastać: Raste naprednjački aparat sile u Beogradu - Komunalna milicija 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nove najave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića o angažovanju još 150 komunalnih milicionera, svedoče o tome da gradska vlast, umesto da se bavi životom i problemima Beograđana, ima nameru samo da jača svoj privatni represivni odred koji radi isključivo u interesu Srpske napredne stranke, saopštio je danas Marko Bastać.

„Dok građani svih delova Beograda muku muče sa bukom, komunalnim neredom, dok su ulice raskopane i prljave, a smeće se gomila, Vesić uhlebljuje stranačku armiju botova i batinaša. Kao i do sada, Komunalna milicija se neće mešati u posao koji joj je poveren, već će nastaviti da maltretira ljude u gradskom prevozu i ignoriše prijave građana“, rekao je Bastać.

Prema njegovim rečima, Komunalna milicija ne radi posao zbog kog je isprva osnovana, nego služi kao aparat sile, koji čuva stan Gorana Vesića i prostorije Srpske napredne stranke pod čijom je direktnom kontrolom, a sve će to platiti građani Beograda.

„Sve i da gradska vlast zaposli 10.000 komunalnih policajaca, Beograd neće dobiti ono što mu je potrebno, jer oni ne razumeju ni Beograd ni potrebe Beograđana. Lažni trik, koji je država izvela dodelivši svim građanima po 100e nakon vanrednog stanja, sada naplaćuje uvođenjem komunalnih milicajaca, „oka sokolovog“, zatvaranjem ugostiteljskih objekata, pekara, mesara… Na kraju ćemo svi vratiti državi ne 100 evra, nego desetostruko više“, istakao je Bastać.

On je zaključio da ako već postoji, Komunalna milicija u svim gradskim i prigradskim opštinama treba da bude institucija od poveranja koja će odgovarati na pozive i prijave građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari