Bastać: Referendum o radovima za građane Starog grada 16. juna 1Foto: Opština Stari grad

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać saopštio je danas da će 16. juna biti organizovan referendum na kojem će stanovnike Starog grada pitati „jesu li za realizaciju radova koji suštinski menjaju način života i izgled starog gradskog jezgra“.

Gradska opština Stari grad će biti potpisnica „Berlinskog poziva za akciju“, kojim se političari i donosioci odluka obavezuju da u svom delovanju veću pažnju posvete kulturi i istorijskoj baštini i apliciraće za poziciju pridružene članice međunarodne organizacije „Evropa Nostra“.

To je dogovoreno na sinoćnjem sastanku predstavnika opštine Stari grad i generalne sekretarke „Evropa Nostre“ Sneške Kvadlih Mihailović.

Na konstruktivnom sastanku je bilo reči o problemima i šteti koju bi izgradnja žičare na Kalemegdanu donela Beogradu, navodi se u saopštenju.

„Za razliku od predstavnika korumpirane, bahate i nestručne gradske vlasti, naš osnovni princip političkog delovanja jeste stalna komunikacija sa građanima i sa stručnjacima. Zbog toga 16. juna organizujemo referendum, na kome ćemo pitati stanovnike Starog grada jesu li za realizaciju radova koji suštinski menjaju način života i izgled starog gradskog jezgra i zbog toga ostvarujemo kontinuiranu komunikaciju sa predstavnicima stručnih udruženja“, istakao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

„Evropa Nostra“ je pan-evropska mreža za zaštitu nasleđa, koju čini 250 nevladinih organizacija, 150 partnerskih društava i 1500 pojedinaca iz više od 50 evropskih država, sa zajedničkim ciljem očuvanja nasleđa celokupnog kontinenta, navodi se u saopštenju opštine Stari grad.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari