Beogradska Hitna pomoć i četiri doma zdrava dobili nova sanitetska vozila 1Radojičić i Lončar uručuju ključeve novih vozila Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas su u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć uručili ključeve 17 sanitetskih vozila za beogradsku Hitnu pomoć i četiri za domove zdravlja rubnih opština.

Događaju su prisustvovali sekretarka za zdravstvo Grada Beograda Vera Dražić, direktor Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Goran Čolaković i direktori domova zdravlja iz Mladenovca, Lazarevca i Sopota.

Gradonačelnik je,podsetio da su u prethodne dve godine nabavljena vozila u vrednosti od 230 miliona za Hitnu pomoć, druge gradske zavode, ali i za prigradske domove zdravlja, uz naglasak da je važno da se svi delovi Begrada ravnomerno razvijaju.

„Svi znamo koliko je ovaj posao težak i odgovoran, kao i da je odlučujući faktor u Hitnoj pomoći da se na vreme stigne na određeno mesto. Uz postojeći vrhunski kadar, verujem da će i nova vozila omogućiti uspešno obavljanje tog posla“, naveo je Radojičić, a prenosi Beoinfo.

On je za narednu godinu najavio raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji zgrade Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i podsetio da više od 40 godina ništa nije urađeno na tom planu.

To će unaprediti kvalitet života i sigurnost Beograđana, istakao je Radojičić i podsetio da je Ministarstvo zdravlja u prethodnih nekoliko godina uložilo u rekonstrukciju infrastrukture i nabavku medicinske opreme u Beogradu i Srbiji koliko nije u prethodnih nekoliko decenija.

Ministar Lončar podsetio je da je predsednik Aleksandar Vučić prilikom poslednje posete beogradskoj Hitnoj pomoći obećao nova vozila do Nove godine. On je precizirao da je poslednjih nekoliko godina Hitna pomoć u Beogradu dobila 62 nova vozila, dok je 65 vozila dodeljeno zdravstvenim ustanovama po Srbiji.

Sa ovim trendom će se nastaviti i u budućnosti, što za građane Beograda znači mnogo bolju hitnu pomoć, istakao je Lončar i zahvalio gradonačelniku Beograda na uspešno sprovedenoj proceduri.

Takođe, ministar je uputio apel vozačima u srpskoj prestonici da se sklanjaju kada prolaze vozila Hitne pomoći jer, kako je rekao, ne treba objašnjavati da se u takvim trenucima spasava nečiji život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari