Beogradske elektrane: Sutra kasno popodne ili uveče radijatori će biti topli 1FOTO MIROSLAV DRAGOJEVIĆ

Direktor proizvodnje u „Beogradskim elektranama“ Zoran Spasenovski najavio je da će sutra kasno popodne, ili uveče radijatori korisnika usluga tog preduzeća biti topli.

Spasenovski je za RTS rekao da od 7. oktobra „Beogradske elektarne“ kreću u takozvane „tople probe“ što, kako je precizirao „faktiči znači da će korisnici u kasnim popodnevim, odnosno večernjim časovima imati tople radijatore“.

On je objasnio da odluka gradskih vlasti nalaže da Beogradske elektrane uključuju grejanje od 1. do 14. oktobra, ukoliko srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni ili niža, te dodao da će, po vremenskoj prognozi, tako biti sutra.

Spasenovski  je rekao da „Beogradske elektrane“ počinju sa radom u 08.00 i da će se tada krenuti sa zagrevanjem sistema.

„Toplovodna mreža je velika, dužine od preko 1.600 kilometara i to je ogromna količina vode koju treba zagrejati, a sistem iz statičkog prelazi u dinamičko stanje“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, to treba „odraditi polako“, da ne bi došlo do „nekih havarija“.

Apelovao je na gradjane da do 15. oktobra dispečerskom centru prijavljuju samo curenja na instalacijama ili negrejanje celih objekata, odnosno zgrada.

Dodao je i da bi najbolje bilo da to čine predsednici skupština stanara ili upravnici zgrada „kako ne bi došlo do zagušenja u kol centru“.

Prema njegovim rečima, Beogradske elektrane imaju dovoljan broj ekipa koje su spremne da izadju na teren.

Upitan da li će, u ovoj sezoni,  poskupeti grejanje za gradjane, on je rekao da se „naknada za isporuku toplotne energije neće menjati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari