Beogradski SNS odbacio kritike SSP u vezi sa nabavkom autobusa na gas 1Foto: EPA-EFE/ YONHAP

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas kritike Stranke slobode i pravde (SSP) zbog kupovine 100 autobusa na gas i ocenio da će ta vozila doprineti manjem zagađenju životne sredine.

Šef odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini Aleksandar Mirković naveo je u saopštenju da je Grad u poslednje tri godine, računajuću nabavku 100 gasnih, kupio 355 novih autobusa.

Prema njegovim rečima, o tome je lider SSP Dragan Đilas, dok je bio gradonačelnik, mogao samo da sanja.

Marković je naveo da će po uvođenju gasnih autobusa u saobraćaj, Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) imati obavezu da iz saobraćaja isključi 100 dizel autobusa sa motorima euro 2 i 3, koji zagađuju životnu sredinu.

On je dodao da se tada stiču uslovi da GSP iskoristi zelenu linuju EU i dobije povrat od deset odsto, koje će da budu potrošene na kupovinu električnih autobusa.

Beogradski odbor SSP ocenio je ranije danas da je kupovina 100 autobusa na gas finansijski štetna za grad i zbog toga kritikovo zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Predsednica SSP Beograda Mila Popović navela je u saopštenju da je Vesić napravio „čitav cirkus“ od nabavke autobusa za Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari