Besplatne predstave i koncerti za decu 1

Tradicionalni Beogradski novogodišnji festival, na Beogradskom sajmu traje punih 15 dana, od 16. do 30. decembra, a namenjen je svima željnim igre, zabave, provoda, druženja, praznične kupovine i ugođaja, prvenstveno deci.

Svakog dana, i to u Hali 2, na programu će biti po tri predstave, osim na Svetog Nikolu kada će biti igrana samo jedna predstava, a ulaz na ove programe biće besplatan (uz besplatan organizovani gradski prevoz do Beogradskog sajma). Tako će radnim danima od 11 časova biti izvođene novogodišnje pozorišne predstave za decu.

Radnim danima od 16 časova, deca, ali i odrasli, moći će da uživaju u novogodišnjim muzičkim šou programima Leontine i predstavama za decu Happy theatra, i to: 16, 22, 23. i 27. decembra „Dve novogodišnje jelke“, a 21, 26, 28, 29. i 30. decembra „Čarobni kolač“.

Radnim danima termin od 18 časova rezervisan je za novogodišnje muzičko-scenske programe za decu, a subotom i nedeljom (17, 18, 24. i 25. decembar) od 11 i 18 časova svi će moći da prisustvuju muzičko-scenskim spektaklima sa učešćem svima dobro poznatih gostiju.

Tako će već prvog dana Festivala, u petak 16. decembra, svečani novogodišnji program u 18 časova otvoriti Minja Subota i Leontina; već 17. decembra u 11 časova na programu je „Prava stvar je novogodišnji dar“ (Ars longa), a u 18 časova Novogodišnji baletski spektakl baletskog studija „Amadeus“ (vodi Minja Subota); u nedelju 18. decembra termin od 11 časova rezervisan je za Musical crew PNT Christmas party (vodi Boda Ninković), a od 18 časova za „Zvezdice pevaju za vas“ (vodi Lazar Dubovac); 21. decembra u 18 časova na programu je „Novogodišnja baletska kuhinja“ (vodi Minja Subota); 22. decembra u 18 časova Minja Subota i solisti hora „Čarolija“ pevaju za vas, a 23. decembra u 18 časova sledi koncert Brass orkestra „Junior“ „Kad truba svira srce nema mira“; 24. decembra u 11 časova na programu su „Novogodišnji plesni susreti, a u 18 časova „Čarobni glasovi ansambla Vokal 5“; 25. decembra u 11 časova sledi Peđolinov talent šou, a u 18 časova Novogodišnji koncert hora DKCB „Praznična simfonija“; 26. decembra u 18 časova Leontina vodi „Novogodišnju baletsku kuhinju“, 27. i 28. decembra u 18 časova na programu je novogodišnji šou Leontine i hora „Čarolija“; 29. decembra u 18 časova na programu je „Deda Mrazova radionica igračaka“ (Ars longa), a poslednjeg dana Festivala, 30. decembra, u 18 časova počinje odbrojavanje do Nove godine uz Minju Subotu i „Vokal 5“.

Uz tradicionalni Zabavni park u monumentalnoj Hali 1, sa čudesnim vrteškama, ringišpilima i drugim najraznovrsnijim igraonicama, uz Zelenu oazu u Atrijumu, gde će i mladi i stari moći da se druže sa konjima i uživaju u njihovoj lepoti i vrlinama, uz brojne druge sadržaje iznenađenja, posetioci će moći da se snabdeju i robom široke potrošnje – od novogodišnjih poklona i prehrane do računara i bele tehnike.

Radno vreme Beogradskog novogodišnje festivala biće od 11 do 20 časova. Ulaz na sve sadržaje je besplatan. Parking se plaća 200 dinara za ceo dan.

Predstave

Novogodišnji muzički kabare „Baš bi bilo fino?“ (Pozorište „Dobra zemlja“) igraće se 16,19, 26. i 27. decembra ; 20. decembra „Snežana u Zemlji patuljaka“ (Pan teatar); 21. decembra „Novogodišnji san Petra Pana“ (Pan teatar); 22. decembra „Mudro prase u novogodišnjoj noći“ (Pan teatar); 23. i 29. decembra „Deda Mrazov novogodišnji koncert“ (Maximus art); 28. i 30. decembra „Deda Mraz u zadnji čas“ (Teatar „Maska“);

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari