Blokada puta zbog rušenja pekare na Konjarniku, ima povređenih 1Foto: Dunja Marić i Dimitrije Petrović

Povodom iseljenja i nasilnog rušenja pekare preduzetnika Dragana Đurđeskog, na vrhu Ustaničke ulice došlo je do tuče i do intervencije policije.

Nakon što su reporteri Danasa došli na lice mesta, gde ih je zatekao Đurđeski, kako bi dao svoje viđenje situacije, jedan od gostiju lokala u kome su razgovarali, glasno je protestovao i samoinicijativno odlučio da blokira put.

Blokada puta zbog rušenja pekare na Konjarniku, ima povređenih 2
Foto: Dunja Marić i Dimitrije Petrović

On je, izašavši iz lokala, sa sobom poneo stolicu, postavio je na sredinu puta i tako blokirao početnu stanicu gradskih linija 50, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 311 i E1.

Građaninu koji je protestovao, ubrzo su se pridružili Đurđeski, kao i grupa građana, ali i organizacija Krov nad glavom.

Nedugo zatim, nezadovoljni korisnici GSP-a izašli su iz prevoza, pobunili se protiv blokade puta, a zatim se i pokoškali sa grupom koja je protestovala.

Jedan od demonstranata zadobio je povrede glave, a ubrzo je intervenisala i policija.

Reporteri Danasa su legitimisani, a čovek koji je inicirao blokadu je priveden.

Krov Nad Glavom: Rušenje pekare Dragana Đurđeskog koja nije bila predmet izvršenja

Zdužena akcija Krov Nad Glavom saopštila da pekara Dragana Đurđeskog u ulici Živka Davidovića 102b u Beogradu koja je ranije danas sruđena nije bila predmet izvršenja.

„Sinoć je Dragan saznao da je krenulo rušenje pekare, koja se nalazi u istom dvorištu kao i kuća iz koje je 25. novembra izbačen, međutim pekara nije bila predmet izvršenja. Dragan je tako ostavljen na ulici da odatle vodi dugotrajne i iscrpne sudske postupke, dok će investitor mirno moći da ubira profit i taloži svoje bogatsvo raspolažući tuđim domom.“, navodi se u saopštenju.

Đurđeskog je, dodaje se, izbacio iz kuće 25. novembra izvršitelj Aleksandra Ristović uz asistenciju policije.

„Izvršitelj je takođe ušao u objekat koji nije predmet izvršenja i u kome se nalaze Draganove lične stvari. Od pekare su živeli Dragan i njegova porodica“, navdi se još u saopštenju Združene akcije Krov Nad Glavom.

Tekst je deo projekta koji je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari