Član Gradskog veća položio je venac na spomen-obeležje radniku 1

Član Gradskog veća Slobodan Šolević položio je venac na spomen-obeležje radniku JKP „Beogradske elektrane“ Slobodanu Trišiću, koji je poginuo na radnom mestu tokom NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd” 1999. godine, piše u saopštenju za medije.

Šolević je istakao da današnjim okupljanjem i komemorativnim skupovima koji su održavani tokom poslednjih 19 godina, pokazujemo da nikada nećemo prestati da čuvamo uspomenu na sve nevine žrtve NATO agresije.

-Na današnji dan bombardovan je najveći kompleks JKP „Beogradske elektrane“. Materijalna šteta je bila ogromna, ali smo sve to uspeli da saniramo. Ipak, ono što je nenadoknadivo, jeste život kolege Slobodana Trišića.. Takođe, želimo da poručimo generacijama koje dolaze da nikada ne zaborave veliku nepravdu koja je nanesena našem narodu i državi – rekao je Šolević.

Kako se navodi u saopšetnju Beoinfo direktor JKP „Beogradske elektrane” Goran Aleksić podsetio je da spomen-obeležje Slobodanu Trišiću predstavlja jedno od svedočanstava velike nepravde koja nas je zadesila pre 19 godina.

-Na ovom mestu je 4. aprila 1999. godine stradao je naš kolega Slobodan Trišić. Meta NATO projektila bio je civilni objekat „Beogradskih elektrana“, pogođen pred svitanje u četiri sata i 26 minuta. Verujem da će generacije koje dolaze imati srećniju budućnost nego što je bila naša prošlost – rekao je Aleksić, piše u saopštenju.

Komemorativnom skupu prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, podsekretar Sekretarijata za informisanje Boris Jovanović, odbornik u Skupštini Beograda Nikola Prelević, rukovodstvo i zaposleni u „Elektranama”, kao i članovi porodice Trišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari