CLS: Ništa od nove autobuske stanice u Beogradu ni u 2022. godini, Vesić se ispromašivao 1Foto: FoNet

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da nova glavna autobuska stanica u Beogradu neće biti završena ni do kraja 2022, iako je poslednji rok bio februar, a prvobitni još septembar 2019.

„Trenutno uopšte nema radova zato što je probijen planirani budžet od 21 milion evra, a stanica nije ni izbliza završena. ‘BAS’ je zato prinuđen da uzme još dva komercijalna kredita, a prema proračunu CLS-a nova autobuska stanica će na kraju koštati oko 42 miliona evra“, rekao je direktor CLS Nikola Jovanović, u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je CLS „od početka kritikovao ugovor Grada i ‘BAS’-a iz 2017. godine o izgradnji nove autobuske stanice, jer nije jasno zašto je baš ‘BAS’ izabran za strateškog partnera, bez tendera i procene njihovog kapaciteta za ovakav strateški projekat“.

„Za debakl u vezi sa preseljenjem glavne autobuske stanice na Novi Beograd isključivi krivci su odlazeći zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor BAS-a Anđelko Mučibabić, jer su potpuno promašeni model izgradnje, finansijska konstrukcija, kao i izbor izvođača“, izjavio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.