Danas se uključuje novogodišnja rasveta 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Novogodišnja rasveta u gradu Beogradu biće uključena danas, nakon što su ekipe JP “Javno osvetljenje” postavile dekoraciju na 81 lokaciji u gradu. Prethodno su u toku protekle noći rađene i svetlosno – tehničke probe.

– Večeras će Beograd zasijati u punom sjaju, i tako spremno čekati novogodišnje praznike. Spremamo spektakularni doček Nove godine, očekujemo još veći broj turista nego prošle godine, i zato nam je važno da Beograd bude i lepo ukrašen. Novogodišnja rasveta je postavljena na skoro 30 novih lokacija, koje prošle godine nisu bile ukrašene, a sredinom ovog meseca ćemo započeti i sa postavljanjem rasvete po opštinama van samog centra grada – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodao da će ove godine biti dodatno dekorisane i lokacije u gradu na kojima je rađena rekonstrukcija, kao što je Trg Slavija, prenosi BeoInfo.

Mali kaže i da je ove godine svuda postavljena LED rasveta, tako da će biti potrošeno 60 odsto manje struje nego prošle godine.

– Želimo da svake godine investiramo sve više u novogodišnju rasvetu, kako bismo imali i što veću zaradu od turizma. Zato smo i ove godine, kao i prošle, kupili nove ukrase, a sa tim ćemo nastaviti i u budućnosti. Mi smo prošle godine za novogodišnje praznike u sektoru turizma i usluga zaradili 21 milion evra, a sada očekujemo još veću zaradu, tako da je ovo u stvari investicija u turizam i lepši Beograd – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će programi u okviru “Beogradske zime” početi 1. decembra i da će se održavati svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a da će se od 15. decembra programi održavati svakog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari