Spektakularno uz vatromet i dobru muziku nekoliko desetina hiljada Beograđana i gostiju iz inostranstva dočekalo je Novu godinu ispred Doma Narodne skupštine. Nova godina dočekana je uz odbrojavanje i vatromet, a s bine je novogodišnju čestitku uputila Svetlana Ceca Ražnatović, čiji je nastup počeo pola sata pre ponoći. Građani su mogli da uživaju u pop, rok i narodnoj muzici.

Program je počeo u 20 časova, nastupom popularnih di-džejeva, a završio se oko dva časa posle ponoći. Novu godinu posetioci su dočekali i uz Zorana Kikija Lesendrića i „Pilote“, Natašu Bekvalac, Jelenu Tomašević, Nikolu Rokvića. Voditelji su bili Vlada Stanojević i Dragana Mićalović. Organizator čitavog programa bila je „Kombank Arena“. Kafići i restorani u centru grada većinom su bili puni gostiju koji su se veselili uz različitu muziku. Na centralnim gradskim ulicama, bio i veliki broj ljudi u automobilima koji su dolazak nove godine obeležavali sirenama.

Predsednik Privremenog organa Grada, Siniša Mali, zahvalio se svima koji su učestvovali proslavi Nove godine, MUP-u i svim službama koje su pomogle da doček protekne u najboljem redu, kao i Beograđanima i gostima koji su ispoštovali sva uputstva dobijena od organizatora, jer je kako je rekao, zahvaljujući tome doček prošao bez incidenata i svi koji su došli bili su sigurni i mogli su da uživaju.

– Jedini incident desio se sa ispaljivanjem rakete koja je povredila šestoro ljudi. Kako je meni rečeno, vinovnik je poznat i nije posetilac koncerta tako da u ovom slučaju nisu zakazali redari i policija koji su na ulazu vršili detaljan pretres – rekao je Mali. On se zahvalio i Svetlani Ražnatović, Nataši Bekvalac i Kikiju Lesendriću koji su na dočeku pevali besplatno.

– Poslali smo lepu sliku u svet i pokazali da smo otvoren i gostoprimljiv grad u koji rado dolaze gosti iz čitave Evrope i da smo centar regiona – naglasio je Mali i istakao da je prema zvaničnim podacima Beograd tokom prvog dana 2014. posetilo više od 20.000 gostiju iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari