Direktor JKP: Kad građani budu videli da su frekventnije linije, tek tad ćemo moći da probamo da uvedemo sistem gde će ulaziti na prednja vrata 1Foto: TV Prva/Screenshot

„Neće biti posupljenja karata u gradskom prevozu sve dok ne podignemo kvalitet javnog prevoza. To mogu da obećam”, poručio je direktor novoformiranog JKP Naplata prevozne usluge Slaven Andrić.

On je na televiziji Prva rekao da veruje da to neće sigurno biti za godinu dana.

„Kada građani budu videli da su frekventnije linije, da ima više vozila na ulici, da smo podigli kavlitet usluge i da smo smanjili gužve na frekventnim linijama – kada građani idu i kad se vraćaju sa posla tek tada ćemo moći da probamo da uvedemo sistem gde će građani ulaziti na prednja vrata a izlaziti na ostala. Na taj način možemo da povećamo naplatu i kontrolu prevozne usluge”, rekao je direktor novooformljenog gradskog preduzeća.

Andrić je naveo da se 30 godina u niko nije ozbiljno bavio problemom javnog prevoza.

„Mi nemamo čarobni štapić da preko noći rešimo mnoge probleme koje imamo, ali verujemo da za godinu dana možemo da uvedemo sistem i da potignemo kvalitet javnog prevoza“, dodao je on.

Prema nekim podacima, u Beogradu gradski prevoz koristi oko 800.000 putnika, a mesečno se proda tek oko 120.000 karata. Komenarišući dosadašnji problem sa naplatom karata, Andrić veruje da su građani imali bojkot prema naplati, jer su mislili da plaćaju privatnoj firmi.

„Grad Beograd je osnivač novooformljenog komunalnog prediuzeća i novac od naplate mesečnih katara i dnevnih karata će ići u budžet grada, gde ćemo mi od tog novca da obnovimo vozni park i da povećamo kvalitet janog prevoza”, naveo je Slaven Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari