Od 1. januara skuplje karte za gradski prevoz u Novom Sadu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Novosadsko Javno gradsko saobraćajno preduzeće je potvrdilo da će nova, viša cena karata kod vozača u autobusu važiti od 1. januara, javlja danas portal 021.rs.

Prema izmeni cenovnika, na gradskim linijama papirna karta će biti 100 dinara, a elektronska 65 dinara, dok će u prigradskom prevozu papirna biti 150 dinara, a elektonska 110 dinara.

Saglasnost na izmenu cenovnika je Gradsko veće Novog Sada dalo početkom nedelje.

Iz JGSP Novi Sad saopštavaju da se elektronske karte uvode kao novina u cilju unapređenja bezbednosti putnika i tačnosti polazaka.

Navode da će nova vrsta karata moći da se kupi i dopunjuje na 30 prodajnih mesta, kao i posredstvom aplikacije za mobilni telefon i preko e-portala na sajtu preduzeća.

„Pojedinačna vozna karta do sada je mogla da se kupi isključivo kod vozača. Uvođenje novog načina plaćanja neće promeniti cenu prevoza“, rekao je direktor gradskog prevoznika Ivan Radojičić.

Prema njegovim rečima, na dnevnom nivou proda se između 25.000 i 33.000 karata, a vozači su mnogo vremena gubili zbog prodaje karata i vraćanja kusura.

„Uvođenjem elektronskih karata i svođenjem prodaje papirnih karata kod vozača na minimum, ostvarićemo dva važna cilja – poboljšaćemo tačnost prevoza i dodatno povećati bezbedost putnika“, kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari