Šapić: Novac od naplate karata biće uložen u još bolji prevoz, nisam kriv za gužve 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić izjavio je danas da će novac od bolje naplate gradskog pevoza biti uložen u još bolji prevoz.

„Biće raspisan tender za nabavku oko 300 autobusa na gas i 20 do 25 tramvaja, nisu kupovani od 2010 ili 2011. godine“, rekao je Šapić na RTS-u i najavio da će nove informacione table biti postavljene na 1000 stajališta.

Šapić je rekao da je podneta prijava protiv onih koji su potpisali ugovor sa Kentkartom koji je bio nepovoljan po grad Beograd i da očekuje da taj slučaj dobije sudski epilog, ali nije naveo protiv koga su prijave, već da očekuje da tužilaštvo uradi svoj posao.

Na pitanje kada će se popraviti nivo saobraćaja da se ne čeka prevoz po sat vremena, gradonačelnik je rekao da se sve radi da se isključi ljudski faktor kao problem, da je pojačan GPS sistem praćenja, ali da on ne može da utiče na gužvu u saobraćaju jer se 166 ulica radi u isto vreme.

„Da ih ne radimo pitali bi što ih ne radimo. Na desetine hiljada novih vozila imamo registrovanih svake godine, i infrastruktura to ne može da izdrži dok ne bude proradio metro“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari