Projekcijom kratkog filma „Lucy“ koji je u prikazan u okviru kratkog metra u Kanu sinoć je u Domu omladine svečano otvoren Četvrti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom koji će trajati do petka. Tokom tri dana Festivala biće ukupno prikazano 34 filma iz skoro svih krajeva sveta, a filmove za festival je ove godine izabrala mlada rediteljka Maja Miloš.


– Za mene je ovo bilo veoma zanimljivo i uzbudljivo iskustvo. Veoma je važno da naše društvo gleda ove filmove jer oni govore o borbi i solidarnosti – rekla je mlada rediteljka, koja je poželela gledaocima da uživaju bar koliko je ona gledajući ove filmove.

Zoran Alimpić, zamenik predsednika Skupštine grada je poručio da nema svaki grad ovakvu vrstu festivala i da je Beograd ponosan na Bosifest.

Festival je zvanično otvorila Brankica Janković, državna sekretarka Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike koja je istakla da je do sada dosta urađeno na polju inkluzije ali i da predstoji dosta posla i da je značaj Bosifesta, u tome nemerljiv jer filmovi imaju najveći uticaj na nas.

U okviru festivala biće prikazani igrani, dokumentarni i animirani filmovi. Žiri koji je ove godine u sastavu: Slobodan Šijan, Srdan Golubović i Darijan Mihajlović, dodeliće u petak nagrade za najbolju režiju, najbolji scenario i Grand Prix festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari