Gak: Od drugog polugodišta veće plate učiteljima u boravku 1Foto: BeoInfo

Učiteljima koji rade u produženom boravku u školama biće povećane plate od drugog polugodišta, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, saopštila je danas Gradska uprava.

„Grad Beograd trenutno finansira zarade za 195 nastavnika u produženom boravku u 84 škole i 101 učitelja za prvi i drugi razred u 60 škola“, izjavio je Gak za „Večernje Novosti“ i dodao da se iz kase Sekretarijata za ove namene izdvaja više od 150 miliona dinara u školskoj godini.

Kako je rekao za razliku od prošle godine, kada je na platnom spisku bilo 285 nastavnika, taj broj sada je povećan na 296, navedeno je.

Prema saopštenju, grad finansira plate učitelja i učiteljica koji rade u produženom boravku za treći i četvrti razred, a delom i za prvi i drugi.

Ovo će, kako je navedeno, biti drugo povećanje zarada za ovu grupu prosvetara. Na predlog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, pre dve godine dupliran je iznos dnevnice koja je sa 833 dinara podignuta na trenutnih 1.666 dinara.

„Nedavno sam imao sastanak sa njima i mogu da najavim još jedno povećanje plata učiteljima u boravku od drugog polugodišta. To sam inicirao za deo koji finansira Grad jer zaista smatram da je to opravdano, neophodno i potrebno“, istakao je Gak.

On je dodao da nakon vrtića, najmlađi još uvek ne mogu da ostaju sami kod kuće i u tom periodu omugućavanje produženog boravka u školama je od ogromnog značaja.

„Zaista imamo razumevanja za to i želimo da učiteljima u boravku poboljšamo uslove rada, jer su veoma važan deo procesa obrazovanja“, zaključio je Gak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari