Gasi se novogodišnji sjaj posle pet meseci 1Foto: Milica Stanojević

Uklanjanje novogodišnje rasvete u centru grada je uveliko u toku, posle čitavih pet meseci sjaja, a čitava svetleća dekoracija trebalo bi da bude skinuta za 15 dana.

Darko Glavaš, v. d. gradskog sekretara za odbranu, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, rekao je da je u utorak komunalno preduzeće „Javno osvetljenje“ počelo da isključuje svetiljke sa distributivne mreže.

Novogodišnja rasveta trebalo je da bude uklonjena već sredinom februara, kako su ranije najavljivali gradski čelnici. Naime, Glavaš je rekao medijima početkom februara da će „novogodišnja rasveta biti uklonjena odmah posle Sretenja“. Međutim gradske službe su očigledno čekale lepše vreme, ili završetak beogradskih izbora, omogućavajući Beograđanima da još malo uživaju u novogodišnjem sjaju.

Postavljanje novogodišnje rasvete, „teške“ skoro četiri miliona evra, koliko je izdvojeno u prethodne 3 godine, počelo je krajem septembra prošle godine, još ranije nego prethodne godine, što i nije čudo s obzirom da je na sumnjivim javnim nabavkama, o kojima je Danas ranije pisao, kupljena nova količina rasvete pa je trebalo više vremena da se sve postavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari