Grad Beograd za roditelje trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca izdvojio oko 15 miliona dinara 1Foto: Pixabay/smpratt90

Grad Beograd je kao novčanu podršku roditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca za ovu godinu izdvojio blizu 15 miliona dinara, objavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, navodi Beoinfo.

Radojičić je ocenio da Beograd tako sprovodi odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja i povećanja nataliteta.

Dodao je da je od 2013. do 2020. godine Beograd izdvojio više od 15,6 miliona evra, odnosno oko dve milijarde dinara za podršku porodiljama, kao i da je budžet za porodilje za 2021. godinu uvećan za otprilike 10 odsto u odnosu na prethodnu i iznosi blizu 470 miliona dinara.

„Beograd time šalje jasnu poruku podrške nacionalnim naporima unapređenja demografsko- populacione politike naše zemlje“, poručio je Radojičić, podsećajući na inicijavitu predsednika Srbije da od 1. januara roditelji za prvorođeno dete od države dobiju po 300.000 dinara umesto dosadašnjih 100.000, kao i da se ostvare olakšice za studente koji tokom studiranja dobiju dete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari