Gradilište u ulici Koste Stojanovića u Beogradu ponovo zatvoreno, obrušavaju se delovi fasade 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Gradilište u ulici Koste Stojanovića 6 u beogradskoj opštini Stari grad ponovo je zatvoreno, a delovi fasade zgrade broj 4 se obrušavaju, javio je danas reporter FoNeta.

Potporni zid koji se nalazi na gradilištu, koji deli dve parcele, nije saniran i njegovo obrušavanje je nastavljeno.

Kako je FoNetu izjavio stanar zgrade na susednom broju, koji je želeo da ostane anoniman, radnici rade neometano.

„Pre neki dan radnici su skinuli traku koju je tokom peraznika postavila građevinska inspekcija i nastavili sa radovima. Danas su dovezli bager i kopali su nešto, iako zid i dalje nije obezbeđen“, istakao je stanar i dodao da su oni uplašeni za svoju bezbednost.

On je istakao da su sinoć posle obrušavanja fasade izašli napolje, jer su se uplašili da će proći kao stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru.

„Još se nije krenulo u iskopavanje temeljne jame, ne smemo ni da pomislimo šta će se tada dogoditi“, zaključio je stanar.

Iz građevinske inspekcije rečeno je FoNetu da je nadležni inspektor izašao na teren i zatvorio gradilište, a investitoru je naloženo da hitno sanira i obezbedi urušeni potporni zid.

Na metalnoj ogradi gradilišta, koja se nalazi uz samu ulicu, celom dužinom istaknuta je narandžasta traka sa natpisom „Zatvoreno gradilište – Građevinska inspekcija“.

Na traci je zakačen papir sa obaveštenjem da ko skine ili povredi službeni pečat koji je ovlašćeno službeno lice stavilo radi osiguranja prostora ili ko uđe u taj prostor kazniće se novčano ili zatvorom do jedne godine.

Pre nekoliko dana, kada je prvi put izašla inspekcija, na ogradi je pored zaštitne trake bilo istaknuto obaveštenje i obrazloženje zatvaranja tog gradilišta, u kome je navedeno da je došlo do urušavanja dela potpornog zida na granici sa susednom parcelom i da je uvidom na licu mesta građevinski inspektor konstantovao da postoji opasnost po stabilnost, odnosno bezbednost susednih objekata, život i zdravlja ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari