Završen protest građana Mirijeva koji su ponovo blokirali ulicu zbog izlivanja fekalija (VIDEO, FOTO) 1Foto: Ivona Simonović

Oko 30 stanara ulice Jovanke Radaković okupilo se danas posle podne i po drugi put blokirali su ulicu u znak protesta protiv fekalija koje se izlivaju po trotoaru.

Stanari su na sredini ulice postavili četiri kontejnera i blokirali prolaz automobilima i autobuskim linijama.

Na protestu su bila prisutna dva policijska vozila.

Policija je regulisala saobraćaj i puštala vozila da idu u drugom smeru.

Jedan od stanara, David Slavković rekao je da su se stanari obraćali na dnevnom nivou više nadležnih organa i da su dobili odgovor da je njihova molba prosleđena dalje.

On kaže da se njima nakon jučerašnjeg protesta obratio predsednik Gradske opstine Zvezdara Vladan Jeremić kako bi umirio građane i sanirao štetu, a da ga oni povizavaju da umesto toga dođe i pridruži im se na današnjem protestu.

Video: Ivona Simonović

“Sledeći korak jeste da blokiramo nasumično, bez da policija dolazi da to reguliše, nego da blokiramo ulicu kada nam se hoće” rekao je Slavković za Danas.

Video: Ivona Simonović

Stanar David Slavković pozvao je sugrađane da krenu u šetnju niz ulicu zbog mirisa fekalija, šetnja je protekla bez incidenata.

Završen protest građana Mirijeva koji su ponovo blokirali ulicu zbog izlivanja fekalija (VIDEO, FOTO) 5
Foto: Ivona Simonović

Građani Mirijeva blokirali su ugao ulica Jovanke Radaković i Vitezova Karađorđeve zvezde.

Jedan od stanara Savić Milan kaže da je šetnja bila planirala i da će okvirno trajati do sedam sati. On takođe kaže da sutra treba da dođe predsednik opštine u mesnu zajednicu i da će građani čekati njegov odgovor i rešenje za ovaj problem.

David Slavković obratio se stanarima da mogu da pođu kućama i da sutra u 17 sati ponovo dođu da blokiraju isti deo ulice, a da u 18 krenu u šetnju ka mesnoj zajednici, gde će u isti vreme biti predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari