Protest u Mirijevu zbog izlivanja kanalizacije po trotoaru i kolovozu 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Grupa građana iz organizacije „Čuvari vatre“ saopštila je da će i sutra 17 časova organizovati protest u ulici Jovanke Radaković, u Mirijevu, gde se mesecima izliva ilegalna kanalizacija po trotoaru i kolovozu.

Iz tog udruženja rekli su FoNetu da je nedopustivo što stanari žive mesecima u fekalijama, a nadležni ne pronalaze odgovorne za taj problem

Oni su istakli da znaju da se radi o ilegalnoj kanalizaciji, koja je ekološki problem i izvor zaraze, i postavljaju pitanje kako je moguće da nadležni mesecima ne mogu da pronađu investitora ili upravnika zgrade i narede im da reše problem, ili da to uradi grad o trošku stanara zgrade.

Jedan od stanara te ulice David Slavković je pozvao na sutrašnje okupljanje, a FoNetu je rekao da taj problem mora da se reši.

„Današnja blokada ulice je bila samo uvod u sutrašnji protest koji će biti radikalniji. Kao što sam danas rekao, nadam se da nećemo morati da posetimo Gazelu“, kazao je Slavković.

Na sutrašnji protest je pozvala i grupa građana „Mirijevo zeleno i zdravo“.

Zbog izlivanja fekalija stanari u Ulici Jovanke Radaković od broja 37 do 39 i danas su blokirali tu ulicu.

Predsednik beogradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić posetio je danas stanare u naselju Mirijevo, koji imaju problem sa izlivanjem fekalija po trotoaru i kolovozu, i istakao da taj veliki ekološki problem mora što pre da se reši.

„Ovo predstavlja veliki ekološki problem, ali stvar je u tome što to potiče sa privatne parcele. U narednim danima organizovaću sastanak sa predstavnicima stanara i predstavnicima gradskih vlasti“, rekao je Jeremić za FoNet.

On je naveo da se stanari žale i da se pojavilo klizište u Ulici Jovanke Radaković kod broja 37b i 37i.

„To isto moramo da rešimo kako ne bi došlo do veće tragedije. Što se tiče izlivanja fekalija, mi ćemo to rešiti, razumem bes i nezadovoljstvo građana“, kazao je Jeremić.

Stanari u Ulici Jovanke Radaković danas su blokirali ulicu skoro dva i po sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari