Sprečeno iseljenje izbeglica u Ustaničkoj ulici (VIDEO) 1Foto: FB/Združena akcija Krov nad glavom (Arhiva)

Desetina građana okupljenih u Ustaničkoj ulici 224 u Beogradu, sprečila je danas da se iseli jedan od izbegličkih stanova, te ni treći pokušaj iseljenja nije uspeo.

Kako prenosi N1, sprečila ga je grupa aktivista koji su blokirali ulaz u zgradu, a malobrojni policajci koji su sve vreme stajali u blizini nisu ni pokušavali da uđu.

Stanari 11 stanova u toj zgradi, uglavnom izbeglice iz bivše SFRJ, i raseljeni sa Kosova, dobili su rešenja da se isele. Stanovi u kojima žive dodeljeni su izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje su na konkursu Komesarijata za izbeglice sakupile više bodova.

Komesarijat za izbeglice najavio je prethodno useljavanje izbegličkih porodica kojima su stanovi dodeljeni konkursom, i iseljenje sadašnjih stanara, takođe izbeglica.

Aktivisti Združene akcije Krov nad glavom naveli su na svojoj Fejsbuk stranici da je zakazano iseljenje Dejana Lazovića, izbeglice sa Kosova, sprečeno, i da se policija i izvršitelji ipak povlače. Oni su u Ustaničkoj bili okupljeni od jutros, a pred zgradom su bila parkirana i tri automobila policije.

http://

http://

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari