Gradonačelnik pozvao poljoprivrednike da se jave za subvencije 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozvao je beogradske poljoprivrednike da
učestvuju na konkursima za subvencije, pošto je Grad Beograd za ovu godinu izdvojio 120 miliona dinara u tu svrhu.

Tokom obilaska, sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem poljoprivrednog gazdinstva porodice Đurić u selu Grabovac, Mali je istakao da postoji želja da se poljoprivreda vrati na mesto koje je nekada zauzimala, jer građani Obrenovca, Mladenovca ili Lazarevca moraju imati
istu podršku grada kao i stanovnici ostalih delova Beograda.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je ove godine izdvojio za subvencije u oblasti poljoprivrede tri puta veći budžet nego što je slučaj bio u proteklim godinama, prenosi Beoinfo.

Subvencije su namenjene za zamenu mehanizacije, izgradnju plastenika protivgradne mreže i sisteme za navodnjavanje, stočarstvo i pčelarstvo, istakao je on.

Sekretar za privredu Milinko Veličković objasnio je da do 15. marta na konkurs mogu da se jave poljoprivrednici koji žele kupovinu traktora, do 18. marta za pčelarstvo, a do 30. marta otvoren je konkurs za povrtarstvo i voćarstvo.

Domaćin Dušan Đurić rekao je da im je pomoć Grada Beograda umnogome olakšala posao, jer u novim velikim plastenicima može da se radi po ceo dan, dok u malim posle devet časova
ujutru leti postaje nepodnošljivo.

Do sada sam mogao da imam samo dva useva u toku godine, ali sa novim plastenicima se to promenilo pa možemo da postignemo i tri useva za kalendarsku godinu, rekao je Đurić, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari