Gradonačelnik Šapić primio delegaciju ratnika u danu kada se raspravlja o njegovoj smeni 1Aleksandar Šapić Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, na čelu sa predsednikom tog udruženja Ivanom Stratimirovićem, i istakao da je taj deo naše istorije na neki način nepravedno zapostvljen.

Šapić je istakao da deca danas nedovoljno uče o tom značajnom periodu srpske istorije i da je zato važan rad udruženja koja neguju sećanja na herojsku borbu srpskog naroda za slobodu, prenosi Beoinfo.

Istakao je da će pomoći radu udruženja onoliko koliko je to u njegovoj moći i naglasio da je rad udruženja koja poštuju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije veoma važan, jer se radi o izuzetno važnom istorijskom periodu za našu zemlju i narod.

Istovremeno se založio i za prevazilaženje ideoloških sukoba koji postoje unutar srpskog naroda, naglasivši da se srpski narod i u Prvom i u Drugom svetskom ratu borio za slobodu svoje zemlje, protiv svakog osvajača i okupatora koji je imao nameru da porobi Srbiju.

Na sastanku je rečeno da sredstva za svoje projekte Savez potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine može da dobije putem gradskih konkursa, koje raspisuju određeni sekretarijati.

Istog dana, 29. novembra 2022. kada je Šapić primio delegaciju ratnika, gradska Skupština, na zahtev dela opozicije, rasrpavlja o njegovoj smeni, tvrdeći da je prekršio zakon nelegalnom dogradnjom kuće na Bežanijskoj kosti, između ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari