"Gradska čistoća": Uklanja se sneg i led sa javnih površina 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ i danas rade na posipanju soli i uklanjanju snega i leda sa javnih površina koje su u nadležnosti ovog preduzeća, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, radnici „Čistoće“ uklanjaju sneg i razbijaju led sa trotoara širih od pet metara, oslobađaju prilaze pešačkim prelazima, raščišćavaju pasarele, pojedina javna stepeništa, podzemne prolaze i njihove prilaze.

– Prethodna tri dana radili smo punim kapacitetom, što se tiče i ljudstva i mehanizacije. Akcenat sada stavljamo na oslobađanje kontejnera iz okova snega i leda kako bismo nesmetano mogli da obavljamo i svoju osnovnu delatnost, odnošenje i deponovanje smeća. Zahvaljujem svim sugrađanima koji poštuju komunalne propise i raščišćavaju sneg ispred svojih dvorišta i stambenih zgrada. To nam znatno olakšava posao, posebno u naseljima sa individualnom izgradnjom, odakle smeće odvozimo iz kanti. U tim delovima grada ulice su znatno uže, pa sneg dodatno otežava prolazak naših kamiona pa je pražnjenje sudova sporije i zato molimo sugrađane za malo razumevanja i strpljenja – istakao je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

On je podsetio da se danas obeležava školska slava Sveti Sava i da, i u ovim uslovima, „Čistoća“ pruža punu podršku beogradskim školama.

– Pored svih obaveza koje imamo nismo zaboravili ni naše najmlađe. Koliko nam uslovi rada dozvoljavaju od ranog jutra radimo i na raščišćavanju snega i razbijanju leda kako bismo oslobodili prilaze školama, gde se danas održavaju svečanosti kojima se obeležava školska slava – naveo je Popadić.

On je beogradskim školama u ime svih zaposlenih JKP „Gradska čistoća“ čestitao slavu i poželim da iz godine u godinu imaju sve više đaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari