Gradski urbanista o Trgu republike: Logično je da se Beograđanima dopadne

Ostavite komentar


  1. Trg Republike ne izgleda lepo, velika poplocana povrsina bez stila i sarma. Ako se isto uradi i sa Trgom Nikole Pasica, a isto mislim i za Slaviju, imam nedvosmislen utisak da se sa namerom naruzuje grad. Malo je reci da osecam zgrozenost i zaljenje sto grad mog rodjenja izgleda provincijski i ubija mu se specificnost i privlacnost.

  2. Možda je za tebe logično, ali za gradjane, koji su se rodili u Beogradu i koji svoj grad pamte iz daleko lepših vremena, kao lep grad, nije.
    Uvek treba prvo pitati ljude od struke, koji su ovde bili pre tebe, pitati gradjane, da li je nešto što je zamišljeno dobro za grad ili ne.
    Ovako je to samo stavljanje stanovnika pred svršen čin. Urbanistički teror i ništa više.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  3. Beograd je nekad bio lep grad, ovo je ruglo bez imalo duha i lepote. Beton.

    1. Mi /koji zivimo u ovom gradu /smo krivi,dozvolili smo diletantima da vrsljaju.Koliko nas je podrzalo Bastaca ?Zaprepastili smo se,povukli I ucutali I misevi su poceli da vode kolo.

  4. Ako je cilj bio pranje para, to mogu da razumem. Ako je cilj pored pranja para bio i stvaranje utiska u narodu da ova vlast radi i gradi, a povodom predstojećih izbora, i to razumem. Ovo što je urađeno na Trgu Republike je šminkanje i asocira i na pranje para, i na pripremu za izbore. Temeljna rekonstrukcija podrazumevala bi uklanjanje tzv. “Staklenca“. Plod urađenog šminkanja je manjak zelenila i otežan prevoz autobusima i trolejbusima.

  5. G Stojčiću, ako vec hocete pravi izgled trga Republike onda cu vam reci kako je to trebalo da izgleda: logicno bi bilo da se „Staklenac“ uklonio, srusio. Zatim Kolarceva ulica treba da se nastavi na ulicu Despota Stefana i to preko prostora „srusenog Staklenaca“.I tek onda se pristupa sredjivanju Trga Rapublike. Ovako, niste nista uradili. Samo ste zakomplikovali.

Ostavite komentar


Beograd

Pokloni za decu iz Prihvatilišta 10

Pokloni za decu iz Prihvatilišta

Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević danas je povodom Uskrsa obišao Prihvatilište za decu Beograda i deci koja borave u Prihvatilištu uručio prigodne poklone, kao i vaskršnja jaja, preneo je Beoinfo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.