GSP: Neprihvatljiva i preterana reakcija vozača 1

Preduzeće GSP Beograd saopštilo je da je istražilo incident koji se desio u vozilu na liniji 56, na okretnici Petlovo brdo i da je utvđreno da je vozač autobusa preterano reagovao.

Kako se navodi u saopštenju, „uprkos veoma agresivnom i nedoličnom ponašanju putnice i njenim fizičkim nasrtajima na praznu vozačku kabinu, uvidom u video zapis iz vozila ustanovljeno je da je vozač autobusa preterano, neprofesionalno i neprihvatljivo reagovao“.

„Na snimku se jasno vidi da je vozač, vidno iziritiran uvredama i histerijom, putnicu snažno odgurnuo iz vozila, tako da je pala na trotoar. Pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja vozačima je strogo zabranjen verbalni i fizički konflikt, kako sa putnicima, tako i sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Nažalost, naš kolega je, umesto da zbog neprimerenog ponašanja putnice obavesti Dispečerski centar i policiju, uzvratio agresijom, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i postupak o raskidu radnog ugovora“, naveo je GSP u saopštenju.

JKP GSP „Beograd“ se izvinjava svim putnicima zbog doživljenih neprijatnosti i zahvaljuje se za strpljenje i uvažavanje tuđeg rada.

„Svi moramo imati na umu da u uslovima otežanog saobraćaja i redova vožnje, koji se dešavaju što zbog rekonstrukcija, što zbog nezgoda i gužvi, kod svih učesnika u saobraćaju dolazi do pojačane nervoze što može uzrokovati veoma nepredvidive i nepoželjne situacije sa dalekosežnim i tragičnim posledicama“, ocenjeno je u saopštenju.

Javnost je proteklih dana uzburkao snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem se vidi svađa između vozača autobusa GSP i mlađe putnice, a još više ljude je potresla tvrdnja da je devojka, nakon što je vozač izvukao iz autobusa, navodno brutalno pretučena naočigled ostalih putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari