Izložba "Dani ramondi" u Botaničkoj bašti 1Foto: Maja Lazarević

U četvrtak 11. novembra u 12 sati će povodom Dana primirja u I svetskom ratu u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu biti otvorena izložba pod nazivom „Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva“.

Izložba će biti otvorena do ponedeljka, 15. novembra od 9 do 16 sati. Posetioci će na atraktivnim panoima moći da se upoznaju sa biologijom, ekologijom i fiziologijom natalijine ramonde i srpske ramonde, a biće izloženi i živi primerci ovih vrsta.

Autorke izložbe su prof. dr Maja Lazarević i prof. dr Tamara Rakić, vanredne profesorke Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dizajn potpisuje Una Korica, dipl. inženjer arhitekture.

Na otvaranju izložbe će govoriti prof. dr Ljubiša Stanisavljević, dekan Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. dr Gordana Subakov Simić, upravnica Instituta za botaniku i Botaničke bašte „Jevremovac“. Posetioce će kroz izložbu voditi stručni vodiči Botaničke bašte „Jevremovac“. Izložba će biti postavljena ispred velikog staklenika.

Autorke izložbe će u četvrtak 11. novembra održati predavanje o ramondama za koje je neophodna prijava na broj telefona 0648237919 do četvrtka u 10 sati, ili do popunjenosti kapaciteta sale. Tokom predavanja je obavezno nošenje zaštitnih maski i poštovanje protivepidemijskih mera.

Povodom događaja će na bilaternici Botaničke bašte u prodaju biti puštena i ograničena serija suvenira sa unikatnom ilustracijom natalijine ramonde.

Cena ulaznice u Botaničku baštu „Jevremovac“ iznosi 300 RSD, a ulaz je besplatan za studente Univerziteta u Beogradu uz indeks, trudnice, decu do osam godina i osobe sa posebnim potrebama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari