Izložba „Dijalog” u galeriji SULUJ-a 1

Izložba slika „Dijalog” autorki Jelene Bojanić i Milice Prelić otvorena je sinoć u galeriji SULUJ-a (Terazije 26) i trajaće do 16. decembra.

Izložba je koncipirana kao projekat koji se bazira na dve izdvojene celine – izložbe, u jednoj galeriji, kroz dva prostora. Ove dve umetnice se na različite načine bave likovnošću, strukturom, prostorom i čovekom, a kroz različite pristupe radovi se dopunjuju. Jelenina ekspresivna lakoća izraza u izvođenju radova komunicira sa svedenim, simboličnim izrazom Milice Prelić.

Izložba „Dijalog” u galeriji SULUJ-a 2

Jelena Bojanić diplomirala je i magistrirala na Fakultetu umetnosti u Prištini, odsek slikarstvo, imala je jedanaest samostalnih izložbi, od kojih i izložbu crteža u „Centre Culturel Serbe” u Parizu. Izlagala je na više grupnih izložbi, učestvovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama, radionicama i projektima u zemlji i inostranstvu.

Milica Prelić je doktorske umetničke studije završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku za slikarstvo. Do sada je imala devet samostalnih i učestvovala na više od 60 grupnih izložbi. Učesnica je i brojnih likovnih kolonija, umetničkih projekata i rezidentcijalnih boravaka u zemlji i inostranstvu.

Pokrovitelj izložbe „Dijalog” su Ministarstvo za kulturu i informisanje i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari