Izmene javnog saobraćaja u Beogradu tokom vikenda 1(BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/DS)

Za vikend će javni saobraćaj u Beogradu iđi po izmenjenom režimu, zbog Parade ponosa, antiglobalističkog protesta i Pešačke nedelje.

bog održavanja Prajda i protesta antiglobalističkih pokreta, koji se protive idejama Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, danas će doći do brojnih izmena u režimu funkcionisanja javnog gradskog prevoza. I u nedelju će javni prevoz funkcionisati po izmenjenom režimu, piše nova.rs

Okupljanje učesnika Parade ponosa zakazano je za 16.30 u parku Manjež, kod Studentskog kulturnog centra, odakle će 45 minuta kasnije krenuti šetnja. Nakon šetnje, obeležavanje Nedelje ponosa biće nastavljeno u Muzeju Kinoteke.

Istovremeno, na Trgu republike u centru Beograda u 17.30 treba da počne protest antiglobalističkih pokreta koji se protive idejama Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa da se uvedu takozvane kovid propusnice za vakcinisane građane. Te organizacije, koje su protest najavile preko društvenih mreža, planiraju da nakon okupljanja prošetaju do zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

Zbog toga će sve linije prevoza koje u to vreme prolaze kroz centar grada biti preusmerene na alternativne pravce.

Tu se, pre svega, misli na linije 26, 27, 33, 37, koje saobraćaju od Trga republike do Slavije i obrnuto.

Linije javnog prevoza promeniće trase i u nedelju, 19. septembra, od 7 do 18 časova zbog manifestacije „Pešačka nedelja“ koja će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom. U tom periodu će ove ulice biti potpuno zatvorene za saobraćaj.

Trolejbuska linija broj 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, dok će vozila na linijama 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Navodi se da će autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimicno izmenjenom trasom Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa.

Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike i dalje redovno, dok vozila sa linije 22A uopšte neće saobraćati 19. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari