Jednokratna novčana pomoć za zdravstvene radnike u ustanovama socijalne zaštite 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Na današnjoj sednici Gradskog veća Grada Beograda usvojen je Zaključak o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da se zdravstvenim radnicima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čije se radno angažovanje finansira sredstvima Grada Beograda, isplati jednokratna novčana pomoć u visini od 10.000 dinara po zaposlenom zdravstvenom radniku, navodi se u saopštenju Beoinfo.

„Imajući na umu zalaganje zaposlenih zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite u sprečavanju pojave, širenja i u suzbijanju zarazne bolesti kovid-19, izazvane virusom SARSCoV-2, doneli smo zaključak kojim se omogućava da i zaposleni zdravstveni radnici u ustanovama socijalne zaštite, čiji je osnivač Grad Beograd, dobiju novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Svesni smo značaja koje ustanove socijalne zaštite imaju u našem društvu, zato će se i nastaviti sa ulaganjima u sistem socijalne zaštite, najpre poboljšavanjem uslova rada, samih objekata, ali i materijalnog položaja zaposlenih. Ovo je jedan od načina da im zahvalimo za sve ono što rade jer bez njih ovaj sistem ne bi bio moguć“,  izjavio je za Beoinfo zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Napomenuto je da je Zaključkom Vlade Republike Srbije preporučeno svim jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije da obezbede isplatu jednokratne novčane pomoći u visini od 10.000 dinara po zdravstvenom radniku u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave.

Grad Beograd je odmah doneo odgovarajuće akte kako bi se ova pomoć omogućila zaposlenima, naglašeno je u saopštenju.

„U ovo vreme izazova, kada se Beograd suočava sa pandemijom, zaposleni su pokretači socijalne zaštite u Beogradu. Oni svakodnevno brinu o ljudima, pomažu im, a na prvom mestu im je zdravlje korisnika, pogotovo kad je reč o zdravstvenim radnicima iz naših ustanova. Novac će dobiti 45 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika. Jednokratna pomoć koju će dobiti ne može im nadoknaditi sav trud, ljubav i požrtvovanje koje ovaj posao zahteva, ali Grad Beograd je tu za njih i trudićemo se da položaj radnika i nadoknada za sve budu znatno bolji“,  rekla je tim povodom gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.