Jovanović (CLS): Budžet za 2022. pokazao da uprava Beograda nema ideje za rešavanje problema 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da je budžet Beograda za 2022. godinu pokazao da gradska uprava nema niti volje, niti ideje za rešavanje ključnih problema Beograda.

„Današnji sistem troši 31 milijardu dinara godišnje na gradski prevoz, a svedoci smo sve lošije saobraćajne situacije. Gradska uprava ne može ni da identifikuje zagađivače, a kamoli da reši problem zagađenja vazduha u Beogradu“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Kazao je da javna komunalna preduzeća imaju ogromne dugove prema dobavljačima, konstantno primaju direktne subvencije od grada i Republike i predstavljaju ogroman izvor kriminala i korupcije.

„Gradski činovnici su demotivisani i rezignirani, jer vide da se odluke o Beogradu donose u neformalnima centrima moći. Beogradski univerzitet, stručne organizacije i udruženja građana isključeni su iz procesa donošenja odluka“, dodao je on.

Jovanović je najavio da će CLS krajem januara predstaviti 10 ključnih mera za unapređenje života i funkcionisanja u prestonici, kao i izložiti „viziju Beograda u neposrednoj budućnosti kao ekonomske, trgovačke, kulturne i prosvetne žile kucavice ovog dela Evrope“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari