Jovanović: Ispitati malverzacije sa privatnim obdaništima u Beogradu 1Nikola Jovanović sa građanima Rakovice Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka da odgovore da li je tačno da 16 privatnih obdaništa godinu dana čeka verifikaciju.

Kao razlog navode to što sekretar odbija da potpiše zapisnike prosvetnih inspektora i tako sprečava početak njihovog rada.

„Da li je tačno da gradski prosvetni inspektori odlaze iz sekretarijata jer im Gak preti disciplinskim postupcima ako ne izvršavaju njegove usmene naloge da ne verifikuju nova privatna obdaništa“, upitao je Jovanović u razgovoru sa građanima Rakovice.

Jovanović je, kako navodi pres služba Narodne stranka, pozvao nadležne organe da ispitaju da li Vesić i Gak favorizuju određene privatne vrtiće i da li je tačno da su verifikovali vrtić na Tašmajdanu u vlasništvu sestre jednog predsednika opštine iz SNS-a.

„Sramota je da za šest godina vlasti SNS-a nisu izgradili nijedno državno obdanište od faze formiranja parcele, a hvale se novootvorenim državnim obdaništima u Boljevcima, Altini, Novom Beogradu i u naselju Stepa Stepanović, čiju je gradnju počela prethodna vlast 2012. godine i 2013. godine“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari