Jovanović: Pogubna politika prema najmlađima u Beogradu 1Foto: N1 (arhiva)

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je gradska vlast dozvolila sebi da ostane bez sredstava za sufinansiranje boravka dece u privatnim vrtićima već u januaru.

„Upozoravali smo prilikom usvajanja budžeta za 2019. godinu da su sredstva za predškolsko obrazovanje smanjena za 799 miliona dinara i već osećamo negativne posledice tako pogubne socijalne politike u prestonici. Ceh plaćaju naši najmlađi“, rekao je Jovanović u razgovoru sa građanima naselja Kumodraž u beogradskoj opštini Voždovac.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, je dodao da gradska vlast u Beogradu nije pritom izgradila nijedan vrtić od 2013. godine.

„Najnovije obećanje su montažni vrtići koji bi trebalo da budu postavljeni ove i sledeće godine, ali napominjem da je reč o nenamenskim objektima i da naši mališani zaslužuju mnogo više“, rekao je Jovanović.

Savez za Srbiju i Narodna stranka kao osnivač Saveza, zalažu se za besplatno predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Beogradu, istakao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari