Kajmakčalanska ulica blokirana zbog incidenta sa hemikalijama 1Foto: Ljiljana Bukvić

Kajmakčalanska ulica u Beogradu blokirana je danas zbog sumnje da su u napuštenoj fabrici prosute hemikalije opasne po život, na teren su izašli policajci i pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade, a jedna osoba prevezena je u bolnicu, javio je Blic.

Naša ekipa prevezla je jednog pacijenta iz Kajmakčalanske ulice na Vojnomedicinsku akademiju, potvrdili su za Blic iz Hitne pomoći.

Deo Kajmakčalanske od Pop Stojanove do Branka Krsmanovića blokiran je za saobraćaj, a pešacima je omogućen prolaz, ali bez zadržavanja.

Prema saznanjima Blica, dve osobe su privedene nakon što su tri muškarca ušla u napuštenu fabriku za preradu metala i pokušali da ukradu kante sa natrijum sulfidom.

Međutim, jedna od kanti se prosula, nakon čega je došlo do isparenja zbog kojeg je jedan muškarac prevezen u bolnicu, navodi Blic.

Iako je reč o nimalo bezazlenim hemikalijama, količina koja se izlila, kako nezvanično saznajemo, ne predstavlja opasnost po život građana, a Blicu su i MUP Srbije rekli kako nema opasnosti za građane.

Osim policije, na terenu su i tri vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca-spasilaca. „Oni su tu iz predostrožnosti, ali opasnosti po građane nema“, piše Blic pozivajući se na MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.