Lakše do subvencija za privatne vrtiće 1Foto: Beoinfo

Od decembra, proces povraćaja novca biće olakšan roditeljima čija deca idu u privatne vrtiće, a ostvaraju pravo na subvenciju grada.

-Zahtevi za subvencije važiće dok traje rešenje o refundaciji. Projekat obuhvata 12.000 dece i sledeća faza nam je da omogućimo refundaciju u najkraćem roku, ističe gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je apelovao na roditelje da pažljivo čitaju ugovore koje potpisuju sa privatnim vrtićima, budući da su neki već usvojili preporuke da se cena vrtića u danima kada dete odsustvuje umanji za 50 odsto, kao što je to u državnim.

U ponedeljak je planiran sastanak sa privatnim vrtićima koji su u sistemu subvencije, na kome će biti predstavljene donete odluke.

Paralelno sa ovim projektom, realizuje se i projekat „Mreža škola”, od kog se očekuje oko 1.200 dodatnih mesta u beogradskim vrtićima a, prema rečima Gaka, sledeće nedelje vrata za predškolce otvoriće i Osnovna škola „Vojvoda Mišić” na Savskom vencu, koja će, posle škole „1.300 kaplara” na Zvezdari biti druga škola koja je adaptacijom slobodnih učionica postala i mesto za predškolce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.