Toma Filafoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Odbornica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković izjavila je danas da će prema nezvaničnim saznanjima te stranke kandidat za predsednika Skupštine grada Beograda biti advokat Toma Fila iz Socijalističke partije Srbije (SPS).

Lipovac Tanasković je potvrdila agenciji Beta da će 11. juna biti konstituisan novi saziv Skupštine Beograda, na kome će biti verifikovani mandati i izabrani predsednik, potpredsednik i sekretar Skupštine grada.

„Konstitutivna sednica će po prvi put biti održana u subotu, a 11. juni je poslednji dan kada po zakonu može da se sazove sednica. Gradonačelnik će, kako nam je rečeno, biti izabran na sednici koja će biti zakazana za mesec dana“, navela je odbornica Narodne stranke.

Po njenim rečima, za sada se ne zna ko će sve od odbornika podržati izbor predsednika skupštine.

„Pitanje je da li će tog dana Srpska napredna stranka obezbediti većinu, jer se u njihovim redovima nalaze i glumci i balerine koji nisu stranački zastupljeni, a verovatno su pojedini odbornici otišli i na godišnji odmor“, kazala je Lipovac Tanasković.

Istakla je da je na gradskom nivou dogovorena koalicija SNS-SPS, ali i da se očekuje da će, ukoliko glasovi budu nedostajali, pojedini opozicioni odbornici glasati za novu vlast u Beogradu.

Budući odbornik Toma Fila rekao je agenciji Beta da još uvek nije konačno dogovorena koalicija SNS-SPS za gradski parlament.

„Danas sam dobio uverenje da sam izabran za gradskog odbornika, ali mislim da neću biti kandidat za neku funkciju. Na funkciji predsednika Skupštine Beograda trebalo bi da ostane Nikola Nikodijević, a gradonačelnik će verovatno biti iz SNS-a. Još nije konačno dogovorena koalicija između SNS i SPS, a ukoliko ne dođe do dogovora onda bi moralo da se raspišu novi izbori“, kazao je Fila.

Na gradskim izborima održanim 3. aprila, SNS je osvojila 48 mandata, Ujedinjena opozicija 26, koalicija Moramo 13, SPS osam, Nada sedam, a Zavetnici i Dveri po četiri mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari