Mađioničari zabavili decu iz Prihvatilišta 1

Pozorišna predstava za decu iz Prihvatilišta održana je juče na novootvorenom klizalištu kod Kamenog grada na Adi Ciganliji.

Deca su imala priliku da pogledaju nastup dva mađioničara Zeke i Piksija, a neki od mališana i da im pomognu pri izvođenju trikova. Predstavu je organizovalo JP „Ada Ciganlija“, a na njoj su prisustvovali predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ministar Antić je istakao da je za decu iz Prihvatilišta od izuzetnog značaja ukupna resocijalizacija kao i to da ne budu izolovani u grupi, već da u sklopu svih aktivnosti prođu kroz Prihvatilište, ostvare kontakt sa drugom decom i da se što lakše, brže i bezbolnije pripreme za povratak u svoje porodice i hraniteljske porodice. On je istakao i to da trenutno Prihvatilište nije dovoljno da sva deca ostvare kvalitetan boravak i najavio izgradnju novog.

– U sadašnjem Prihvatilištu za decu čiji je kapacitet negde oko petnaestoro i dvadesetoro mesta, danas boravi dvadeset četvoro dece. U onim hladnim danima broj se poveća na tridesetak i upravo iz tog razloga jedan od ključnih projekata Grada Beograda jeste izgradnja novog Prihvatilišta na Zvezdari koji će moći da primi šezdeset osmoro dece – rekao je Antić.

On je izrazio poštovanje prema ljudima koji rade u Prihvatilištu i rekao da je to čime se oni bave daleko više od posla.

– U pitanju je svakodnevna i celodnevna briga i ljubav, prehrana, oblačenje higijena kao i rad na prevazilaženju problema koji su posledica nasilja u porodici, a i vršnjačkog nasilja, kao i priprema za dalji život kroz uključivanje u školske aktivnosti, povratak u porodicu ili pronalaženje hraniteljske porodice – rekao je ministar i dodao da će izgradnja Prihvatilišta na Zvezdari biti od pomoći radnicima prihvatilišta.

– Ovi divni ljudi nemaju uslova za svoj rad i zato je bitno da im pomognemo, da ih podržimo i što pre izgradimo objekat na Zvezdari.

Ministar Antić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević su po završetku predstave obradovali mališane iz Prihvatilišta poklon paketićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari