Mali akcionari hale Pinki traže poništavanje privatizacije 1Foto: wikipedia/ Nicolo

Udruženje malih akcionara Kulturno-sportskog centra Pinki zahetva poništavanje sporne privatizacije, umesto planirane likvidacije, saopšteno je danas posle sednice Upravnog odbora malih akcionara.

Namera Nadzornog odbora da u ovogodišnji Izveštaj o poslovanju na teret Društva upiše gubitak od 250 miliona dinara knjigovodstvena je operacija sa jednim ciljem – da se pokrene likvidacioni postupak: „Udruženje malih akcionara ne prihvata ovaj način gašenja AD. Zahtevamo da se sprovede postupak poništavanja prvatizacije koja je sprovedena 1999. godine, a akcionari, koji su dovedeni u zabludu i skupo plaćali akcije, pravedno obeštete.“

Udruženjе malih akcionara je i posle današnje sednice Upravnog odbora, predlođilo novom sazivu Skupštine Grada Beograda da poništi odluku o dodeljivanju prava korišćenja i upravljanja KSC Pinki društvu sa ograničenom odgovornošću i da do reosnivanja javnog preduzeća i poništavanja privatizacije, vrati Akcionarskom društvu pravo upravljanja objektom.

Poslovodstvo Akcionarskog društva se trudilo da u teškim uslovima, diskriminatorskim u odnosu na sve takve objekte javne namene u gradu Beogradu, održava zgradu, i omogući njeno funkcionisanje. Umesto da za to bude pohvaljeno i nagrađeno, Akcionarsko društvo je prošle godine dobilo otkaz i oduzeto mu je pravo korišćenja i upravljanja zgradom, navodi se saopštenju dostavljenom medijima, podseća se u saopštenju.

U poslednjih osam godina AD je po godišnjim izveštajima o poslovanju iskazivalo dobit, koja nije deljena akcionarima, nego je raspoređivana za pokrivanje gubitaka iz prethodnog perioda, uglavnom za zaostale uplate doprinosa zaposlenim.

Uz zahtev da se KSC Pinki kao javno pteduzeće vrati građanima Zemuna, a „da bi objekat sačuvao svoju projektovanu namenu i bio od javne koristi“ , insistira se ponvo „na predlogu da se prostor (1.000 kvm) dodeli za potrebe Biblioteke grada, zemunskog odeljenja biblioteke ‘Sveti Sava’, koje radi u neadekvatnim
uslovima i koje privremeno koristi prostor nekadašnjeg Doma amatera KUD Branko Radičević“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari