Mali: Sutrašnja sednica nema veze sa mojom ostavkom 1Siniša Mali Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će sednica Skupštine grada biti održana sutra, uz napomenu da je njegova eventualna ostavka treba da bude njegov lični čin i da ona nema veze sa tom sednicom gradskog parlamenta, prenosi N1.

Mali je danas na pitanje novinara da li zakazivanje sednice znači da on od sutra neće biti gradonačelnik, odgovorio: „Ja to nisam rekao. Ja sam rekao da će sednica Skupštine grada biti održana sutra, a teme su priložene u materijalima odbornicima“.

Na pitanje kada će on biti tema, Mali je rekao da je njegova ostavka njegov lični čin i da nema veze sa skupštinom grada i sednicom.

Upitan da prokomentariše da li ga novo radno mesto očekuje u Predsedništvu, gradonačelnik je odgovorio da ne treba spekulisati.

„Ja se svakoga dana bavim Beogradom“, rekao je Mali.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd zatražila je u utorak od gradskih vlasti da objavi vreme i datum odložene sednice Skupštine grada Beograda, kao i da objasni zbog čega se ta informacija krije od javnosti.

„Iako smo iz Uprave grada Beograda neformalno saznali da se ona planira za 15. jun, nema zvanične javne najave, niti predloga dnevnog reda na kojem smatramo da se mora naći i smena gradonačelnika Siniše Malog“, navedeno je u saopštenju Inicijative.

Podseća se i na to da je prethodno najavljena, sednica gradske Skupštine otkazana nakon najave protesta građana zbog toga što se ostavka gradonačelnika nije našla na dnevnom redu, iako je i Siniša Mali nedavno u medijima najavio svoje povlačenje sa pozicije gradonačelnika Beograda.

Danas je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao za četvrtak, 15. jun, u 10 časova 39. po redu sednicu Skupštine Beograda. Kako prenosi Beoinfo na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Predlog odluke o izmeni Odluke o pridruženom članstvu grada Beograda Asocijaciji gradova „Eurocities”, kao i predlozi odluka o uspostavljanju saradnje između Beograda i Šangaja i Beograda i Moskve.

Odbornici će odlučivati o Predlogu odluke o usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada, Predlogu programa suzbijanja ambrozije sa neuređenih površina, kao i o Predlogu odluke o o osnivanju Privrednog društva „Fajnal for”.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o dodeli naziva parku na teritoriji Novog Beograda – Park Republike Argentine, kao i Predlog odluke o podizanju spomen-biste Vuka Bojovića.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o obezbeđivanju uslova za uređivanje, unapređenje i zaštitu građevinskog zemljišta i realizaciju srednjoročnih i godišnjih programa uređivanja građevinskog zemljišta, Predlogu odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, Izmenama i dopunama Odluke o postavljanju stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada, Izmenama Odluke o Gradskoj upravi i Predlogu odluke o ukidanju Osnovne škole „Stari grad”.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, Predlog odluke o o javnim parkiralištima, o oglašavanju na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja u oblasti zaštite životne sredine koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada.

Na dnevnom redu biće i Predlog plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave opština Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac, Predlog plana detaljne regulacije za proširenje tramvajske mreže na Novom Beogradu u zoni Depoa, kao i niz predloga odluka o izradi plana detaljne regulacije za pojedine delove grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari